237 år and counting...

Mama Giò må vara nytt, men vi följer ett gediget värdshusarv. På den här platsen  byggdes redan 1785 Hagalunds värdshus. Läget var perfekt, precis intill landsvägen från Uppsala, och det blev populärt att stanna här innan man gav sig in i den stökiga staden. Slutet av 1700-talet var precis i början av den industriella revolutionen och den fiffiga uppfinnningen med fjädring  på vagnar gjorde att man kunde resa med större komfort - och resandet ökade snabbt. 
Vi kan gissa att det var mer öl & brännvin än vin & cocktails som serverades här då, och förmodligen ingen pasta, men roligt hade de nog eftersom värdshuset fick stå kvar ända till 1956. Sen blev det 64 år som landstingshus innan Hotel Giò och Mama Giò öppnade 2020.  

Hotel Giò ägs av den ideella föreningen KFUM Central som sedan 1890 drivit hotell för att dra in pengar till föreningsverksamheten. Vårt första hotell låg intill Stureplan och hette Excelsior (numera Hotel Crystal Plaza). Nu driver vi Best Western Kom Hotel på Döbelnsgatan 17 och Hotel Giò, och allt överskott går fortfarande till föreningen som än idag arbetar med Stockholms unga. Nuförtiden har vi ca 3000 medlemmar och verksamhet inom idrott, musik, läger, ungas inflytande & ledarskap och fysisk & psykisk hälsa. Du kan läsa mer om föreningen på kfumcentral.se.

Välkomna till Giò
 
Summa: ...kr
Each Best Western® branded hotel is independently owned and operated. © 2002-2023 Best Western International, Inc. All rights reserved.
Integritets och Cookie policy
Vi värnar om din integritet och för oss är det viktigt att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter.
Vår hemsida använder cookies dels för att optimera hemsidans funktion och dels för att kunna läsa statistik. Genom att du besöker och använder vår hemsida eller dess tjänster förstår du och accepterar hur vi hanterar dina personuppgifter enligt vår integritetspolicy.