Kulturupplevelser i Solna

Olle Olsson Hagalund-museet är ett konstnärshem med originalinredning från tiden då Olle Olsson med familj bodde här. I de små rummen finns konst och citat av konstnären som guidar oss runt i huset. Ligger ett stenkast från Giò.  Läs mer här.

Att strosa runt i Hagaparken är en riktig kulturupplevelse. Här finns spännande byggnader som exempelvis Ekotemplet och Gustav III:s paviljong från 1789 samt Koppartälten, där det nu finns café och värdshus. Läs mer här.

Förr var filmstaden Råsunda Sveriges svar på Hollywood. Här kan du kliva in genom portalen och upptäcka svensk filmhistoria. På den här platsen har det spelats in över 400 filmer. På området finns också restaurang och våffelcafé. Läs mer här.

Promenera på Norra begravningsplatsen, en av Sveriges största kyrkogårdar. Här finns fantastiska byggnader och statyer av Milles, Eldh och Taube att titta på. Här ligger flera kända personer begravda, bland annat Ingrid Bergman. Läs mer här.

Charlottenburg är Solnas hembygdsgård och hembygdsmuseum. Gården, som byggdes 1801, är nu över 200 år gammal och byggdes av Adolf Fredrik Wijnblad. Till Charlottenburg hör en liten park med ett gravfält från yngre järnåldern. Läs mer här. 

Friends Arena - Sveriges nationalarena och en av världens mest moderna multiarenor! I pandemitider är förstås alla stora evenemang inställda, men i vanliga fall arrangeras massor av stora musik- och musikevenemang här. Läs mer här.

 
Summa: ...kr
BWH(SM) hotels are independently owned and operated. ©2024 Best Western International, Inc.
Integritets och Cookie policy
Vi värnar om din integritet och för oss är det viktigt att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter.
Vår hemsida använder cookies dels för att optimera hemsidans funktion och dels för att kunna läsa statistik. Genom att du besöker och använder vår hemsida eller dess tjänster förstår du och accepterar hur vi hanterar dina personuppgifter enligt vår integritetspolicy.