Välkommen till oss

På Giò kommer du hem till en stor, varm och glad familj. En familj med nyfikenhet och som har ett genuint intresse för sina gäster. Här finns 179 rum och kök – och det stora vardagsrummet, där det finns alla möjligheter att jobba, umgås med vänner, anordna mingel eller ha livespelningar. Därför kallar vi Giò för ”the Social Hub Hotel”. 

1957 invigdes Hagahuset på Råsundavägen 1 i Solna. Byggnaden har fått sin ursprungliga inspiration av arkitekten och formgivaren Giò Pontis samtida Pirellihus i Milano och Hotel Giò spinner vidare på detta med de tidstypiska trapporna, konstverken och dörrarna. – Giòs inredning är inspirerat av italienskt 50-tal. Giò erbjuder även ett inbjudande gym och inte minst Mama Giò - hotellets bar, restaurang och terrass som serverar italiensk mat och dryck i en varm och välkomnande atmosfär. 

Giò är en del av Best Western Hotels & Resorts som BW Signature Collection by Best Western och ger därmed alla gäster tillgång till bland annat det globala och prisbelönta lojalitetsprogrammet Best Western Rewards.

Historien om Hotel Giò Solna

Hotel Giò må vara ungt, men vi följer ett gediget värdshusarv. På den här platsen  byggdes redan 1785 Hagalunds värdshus. Läget var perfekt, precis intill landsvägen från Uppsala, och det blev populärt att stanna här innan man gav sig in i den stökiga staden. Slutet av 1700-talet var precis i början av den industriella revolutionen och den fiffiga uppfinningen med fjädring  på vagnar gjorde att man kunde resa med större komfort - och resandet ökade snabbt. 

Vi kan gissa att det var mer öl & brännvin än vin & cocktails som serverades här då, och förmodligen ingen pasta, men roligt hade de nog eftersom värdshuset fick stå kvar ända till 1956. Sen blev det 64 år som landstingshus innan Hotel Giò och Mama Giò öppnade 2020.  
 
Summa: ...kr
BWH(SM) hotels are independently owned and operated. ©2024 Best Western International, Inc.
Integritets och Cookie policy
Vi värnar om din integritet och för oss är det viktigt att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter.
Vår hemsida använder cookies dels för att optimera hemsidans funktion och dels för att kunna läsa statistik. Genom att du besöker och använder vår hemsida eller dess tjänster förstår du och accepterar hur vi hanterar dina personuppgifter enligt vår integritetspolicy.